Motor Riders

МС нашивки – Значение, Разположение и Правила

Това, което носим, е начин да опишем, идентифицираме и определим себе си, пред другите.

Когато човек членува в мото клуб, той изразява своята клубна принадлежност чрез дрехите. Чрез носенето на клубно облекло или елек с МС нашивки.

1.Клубно облекло

Клубното облекло при мотоциклетистите е проектирано специално за членовете му. Включващо емблемата/логото на съответния клуб. Може да се полага върху дрехи, като елеци, тениски, суитчъри и др. А може и върху аксесоари, като каски, бандани и др.

2. Елек с МС нашивки

Като най-отличителната и ценна дреха, за член на MC (мото клуб) това е елекът. Най-често елекът е кожен или дънков. На елека се прикрепят  MC Нашивките. Те представляват правоъгълни или във формата на дъга, парчета плат. На които се бродира текст, а след това за изключителна издръжливост се пришиват за елека.
MC Нашивките могат да бъдат полагани отпред и отзад, на елека. Нашивките отзад са по-познати, като ,,Гръб,,.

MC нашивките са важен отличителен елемент, сред мото обществото.
Нека обясним, какви са тези нашивки и защо са толкова ценни :

– Те показват принадлежността на човек, към даден клуб.
– Също така, предоставят идентификационна информация за членовете, на мото клуба. В мото обществата има следната йерархия: President; Vice President; Secretary; Treasurer; Road Captain; Sgt. at Arms ; Member. Освен това, всеки един от тях изпълнява своята функция в клуба.

Разположение и значение на MC Нашивките

Както вече споменахме, MC Нашивките се полагат отпред и отзад на елека. Хайде сега да разгледаме, от какви елементи се състоят MC Нашивките и какво е тяхното значение :

⦁ ,,Гърбът,, или МС нашивките отзад :

Най-високият ранг (пълния набор), MC нашивки се състоят от 3 елемента : централно лого, горна дъга и долна дъга.
1. Централното лого (Center Patch) – изобразява емблемата на клуба. Формата и размера са индивидуални, спрямо клубното лого. Веднъж създадено логото на клуба, не бива да бъде променяно. Освен това, то трябва да бъде еднакво за всичките му членове.
Емблемата на клуба, се счита за най-важната нашивка, за самия клуб.
2. Горната дъга (Top Rocker) – съдържа изписано, името на клуба.
3. Долната дъга (Bottom Rocker) – съдържа локацията на клуба. Държавата, града или региона на местоположение, на клуба.
+ Малък квадрат с буквите “МС” (Motorcycle Club Patch) – обикновено от дясната част на гърба, под или в страни от символа на клуба и над долната дъга. Може да се носи само от регистрирани клубове.

⦁ МС нашивки отпред :

Нашивките отпред, показват името на клуба (Club Patch), функцията (Rank Patch) и локацията на клуба. Те представляват правоъгълни парчета плат, на които е бродиран текст. Обикновено, тези нашивки се поставят една под друга.
Всеки член има роля, задължение и функция в клуба: President; Vice President; Secretary; Treasurer; Road Captain; Sgt. at Arms ; Member.

* Съществуват и допълнителни нашивки, обикновено използвани от ,,Свободните мотористи,, (Нечленуващи в мото клубове), даващи кодирана информация:
1% – се използва като знак, че принадлежат към 1 % от хората/мотористите, които са извън закона.
Също така, има нашивки с дълбок лозунг за анти-полиция, анти-власти и такива, изразяващи политическо мнение.

 

Правила при MC нашивките 

MC нашивките е нужно да бъдат заслужени

MC Нашивките показват гордостта на човек, че е част от даден мото клуб. Като преди да му бъдат дадени, той трябва да си ги спечели. Това се случва, след като премине през процес на проверка за лоялността му. Изисква се време, в което една по една да се заслужат(завоюват) нашивките, до пълния им набор. Подобно е, както е било в армията, при заслуги.

Елеците с МС нашивки НЕ се носят навсякъде

  • Носенето на елек, с клубна емблема и нашивки, е задължително по време на клубни срещи и събития.
  • Задължително се носят на събития (мото събори, конференции и др.), където членовете на клуба идентифицират себе си, като част от този клуб.
  • Когато шофирате кола, НЕ носете елека с клубните нашивки.
  • Обличайки елека с клубните нашивки, Вие се идентифицирате от кой клуб сте. А вашите действия, изграждат имиджа на клуба, така че трябва да внимавате.
    За да не създадете лоша репутацията на клуба, никога НЕ носете елека при извършване на непристойни действия (каране в нетрезво състояние, неприлични, невъзпитани или буйствени действия на обществени места, престъпни действия и др.)

При загубено членство, МС нашивки се връщат на клуба

  • При загубено членство в клуба, всички МС нашивки трябва да бъдат върнати на клуба.
  • Членове, които позорят клуба, по какъвто и да е начин се изисква да върнат МС нашивките и всички други символи на принадлежност, а татуировки се заличават (аналогията е с военното звание, когато на опозорен войник са му премахвали символите).

В нашия сайт, можете да откриете специализирани дрехи и аксесоари за мотористи

Ние, от Hooligans1312 предлагаме разнообразни и специализирани артикули за мотористи : НашивкиБанданиБъфовеМото каскиМото Чанти за кракЕлециСуитчъриТенискиВетровки и др.

Последвайте ни във Facebook и  Instagram.

Ако имате въпроси или искате да се свържете с нас относно конкретен проект , можете да се свържете с нас на телефон +359 88 7878 553 във Viber или WhatsApp .

Приятно пазаруване !

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *