Какво е мнението за мотористите ? Дали е било еднакво мнението за тях в миналото и сега ? Прочетете статията и ще разберете дали е положително или отрицателно.
Motor Riders

Мнението на обществото за мотористите

Преди да разгледаме мнението за мотоциклетистите, нека първо да видим как хората описват мотоциклетите: опасни; вълнуващи; шумни; щадящи околната среда; секси; заплашителни; изгодни; дупка, в която отиват парите ви; неустоими; за тези с желание за смърт; съблазнителни; отблъскващи; надеждно транспортно средство; маса от хром с изтичане на масло от дъното; най-добрият ви приятел; нещо, което дразни съседите; израз на вашата свобода като гражданин; перфектното превозно средство; японска заплаха за западните икономики; идеално съчетание на технология и естетика; тест за границите на човешките умения за шофиране; играчка за момчета; машини за война; средство за пътуване; което насърчава човешката хармония; транспорт добър само за невежи; нещо, което да купите и модифицирате в свое; нещо свързано с мъжете, където не е позволено за съпругата;

Доста разногласно нали? По същия начин мнението на обществото, за мотоциклетистите НЕ е еднозначно. Някои хора ги смятат за опасни и криминални, поради това как медиите са им ги представили. В същото време, други хора смятат мотоциклетистите за авантюристи, свободолюбиви и такива, които просто обичат да карат на две гуми и да изживяват приключения.

В крайна сметка, мнението за мотоциклетистите е индивидуално и зависи от множество фактори: лични възгледи и опит; културни и социални влияния; медийното отразяване.

Мнението за мотористите в миналото

В миналото, мотоциклетистите често са представяни като девианти в обществото, които са замесени в престъпления, наркотици и насилие. Това мнение се е създало след една случка в Калифорния. През 1947 година се провежда ,,Мотосреща на Американските мотоциклетисти,, в град Hollister, щата Калифорния. На това събитие са присъствали множество мотоциклетисти. По време на събитието, членове на байкърската организация ,,Outlaws,, предизвикали насилие, хаос и разрушения. Популярни медии отразили това, като създали изключително негативен образ за мотоциклетистите.
Освен това ,,Hell’s Angels,,  допринесли за негативната репутация на мотоциклетистите. Защото били свързвани с криминални дейности и с това че нарушавали закона. А през 60-те години на ХХ век използвайки медийното внимание и рекламата, засилили своя образ на “брутални” и “недостъпни”.

Мнението за мотористите в днешно време

В момента се гледа на тях като на хора, които изпитват страст към карането на мотори и споделят тази страст, с други хора. Разбира се, все още има хора, които имат предразсъдъци за мотористите, особено ако са облечени в кожени дрехи и имат татуировки. Въпреки това, общото възприятие за мотористите се е променило.

А идеята че мотористите са ,,извън закона,, е по-скоро мит, отколкото факт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *